Johtaja,

tiimiosaaminen ja valmentava johtaminen omiksi vahvuuksiksi

Kuten olet varmasti jo huomannut, tämän päivän johtaminen ei ole yksilösuorittamista. Tarvitaan jaettua johtamista sekä valmentavaa johtamista. Johtajalla tulee olla taito rakentaa yhteistyö- ja tiimikulttuuria. Se mahdollistaa vastuiden jakautumisen, yhteisön asiantuntijuuden hyödyntämisen ja yhteiskehittämisen.

Tämän päivän johtajuuden ydintaidot

Tämän päivän johtajuuden ydintaidot

Tiimiyhteisössä oleellista on tarkastella sitä oppimisen näkökulmasta. Ei vain se, että teemme asioita yhdessä, vaan että aktiivisesti opimme yhdessä.

Puhumme tiimioppimisesta. Se on tiimien ja yhteisön kykyä oppia, kehittyä, ottaa vastuuta ja toimia yhdessä. Toteutuakseen se tarvitsee oikeanlaisia käytänteitä, huomiointia rakenteissa sekä tiettyjen periaatteiden ymmärrystä.

Taito rakentaa tiimejä sekä luoda yhteistyö- ja yhdessä oppimisen kulttuuria, mahdollistaa johtajuuden jakautumisen. Kun pystyt hyödyntämään yhteisön koko osaamista ja potentiaalia, olet tämän päivän huippujohtaja.

Tämän päivän johtajuuden ydintaidot

Jaettu johtajuus tukee työhyvinvointia.

Tiimit, vahva yhteistyö ja jaettu johtajuus vaikuttavat positiivisesti työhyvinvointiin, tämän ovat lukuisat asiakkaamme sanoittaneet. Ne vaikuttavat myös sinun jaksamiseesi, kun vastuita, tehtäviä ja haasteita voidaan jakaa laajemmalla rintamalla. Toki se ei tarkoita kaiken muuttumista hyväksi yhdessä hetkessä, siksi oman osaamisen kehittäminen onkin hyvä aloittaa juuri nyt.

Hanki itsellesi vankka osaaminen ja ymmärrys valmentavasta johtajuudesta, tiimien muotoilusta, jaetun johtajuuden mahdollistamisesta sekä tiimioppivan yhteisön kehittämisestä!

Pertti Parpala
”Mielenkiintoinen havainto on ollut valmennusten myötä, että johtaminen on alkanut kiinnostaa yhä useampaa työntekijää. On syntynyt oivallus, että kaikki työntekijät ja oppilaat ovat osa johtajuutta, se ei ole vain täällä rehtorin huoneessa. Vaikka tiimioppimisessakin tarvitaan johtajia ja kontrollia, perustuu se kuitenkin yksilöiden ja tiiimien itseohjautuvuudelle. Silloin pitää ymmärtää johtajuus laajempana asiana kuin vain hierarkisena systeeminä. Itseohjautuvuus vaatii oivalluksen, että mullakin on valta ja miten hyvin sitä käytän.”
Pertti Parpalarehtori, Ritaharjun koulu
Asiakkaiden kokemuksia

Lue, mitä asiakkaamme kertovat

Tutustu valmennuksiin

omien johtamistaitojen kehittymisen tueksi

Valmennamme johtajia ja johtoryhmiä kehittämään vahvaa tiimiosaamista ja valmentavan johtamisen taitoja.

Tiimimestari -valmennus johtajille ja yhteisökehittäjille

Yhteisön avainpelaajien valmennus, joka vahvistaa osaamistasi kokonaisvaltaisesti tiimitoiminnan kehittäjänä. Se antaa valmiudet toimia tiimivalmentajana, joka saa tiimit oppimaan ja toimimaan yhdessä.

Lue lisää

Oppivan yhteisön metataidot -valmennus johtajille

Erityisesti johtajille suunnattu valmennus, jossa tunnistat ja kehität omia vahvuuksiasi johtajana sekä oppivan yhteisön rakentajana.

Lue lisää
Perehdy aiheeseen lisää:

Johtaminen on rikastuttavaa yhteiskehittämistä -blogi

Lue blogista kolme vinkkiä, kuinka vaalit rikastavaa yhteiskehittämistä sekä rehtori Ari Isomaan kokemuksia johtamisen kehittämisestä.

Kysyttävää?

Soita tai laita viestiä, niin jutellaan lisää!

Heikki Toivanen

Heikki Toivanen

Toimitusjohtaja, Senior Team Coach
Blogi

Lue aiheesta lisää

Heikki Toivanen: Oppimissopimus – oman elämän suunnitelma
Heikki Toivanen: Oppimissopimus – oman elämän suunnitelma

Jyväskylän Tiimiakatemialla törmäsin oppimissopimukseen, joka piti ihan itse tehdä. Se…

Pekka Kosonen: Kohti oppimisen vallankumousta
Pekka Kosonen: Kohti oppimisen vallankumousta

Aloitimme syksyllä 2015 Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen koulutuksessa…

Klassikot: 25 tärkeintä Tiimiakatemian syntyyn vaikuttanutta kirjaa
Klassikot: 25 tärkeintä Tiimiakatemian syntyyn vaikuttanutta kirjaa

On hyvä muistaa, että Tiimiakatemia-pedagogia seisoo vahvan teoriapohjan päällä. Johannes…

Jari Jolkkonen: Tiimioppiminen – ollako vai eikö olla?
Jari Jolkkonen: Tiimioppiminen – ollako vai eikö olla?

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän pedagogisessa strategiassa määritellään tutkintojemme koulutusta ohjaavat pedagogisen toiminnan…