Tiimimestari® –valmennus

Työkaluja tiimeissä ja työyhteisöissä oppimiseen sekä tieto-taitoa tiimien ja ryhmien fasilitointiin, yksilöiden sparraamiseen, koulutussuunnitteluun ja yhteisöjen kehittämiseen.

Tiimit oppimisen ja kehittämistyön voimavarana

Tiimit oppimisen ja kehittämistyön voimavarana

Tiimimestari -valmennuksen aikana erikoistut tiimitoiminnan, yhdessä oppimisen ja yhteiskehittämisen osaajaksi. Puhumme tiimioppimisesta, joka on yhteisöllinen oppimisen ja toiminnan tapa. Sitä voidaan soveltaa yhteisöissä, organisaatioissa ja eri koulutusasteilla.

Tiimit oppimisen ja kehittämistyön voimavarana

Miten hyödyn valmennuksesta?

 • Valmennuksessa perehdyt tiimien ja yhteisöjen oppimisen ja kehittämistyön valmentamiseen sekä kuinka voit siinä hyödyntää erilaisia tiimioppimisen käytänteitä.
 • Saat keinoja vahvistaa yhteisöllisyyttä, yhteisohjautuvuutta ja mahdollistaa osallistavan toimintatavan.
 • Vahvistat yhteiskehittämisen ja vertaisoppimisen valmiuksiasi, sekä edistät oman yhteisön tiimien toimintaa ja yhdessä aikaansaamisen muotoja.
 • Valmennuksen aikana teet konkreettisia käytännön tekoja ja kehittämistyötä. Saat kokemuksia tiimivalmentajana toimimisesta ja samalla kehität käytännönläheisesti omaa tapaasi toimia tiimivalmentajana.
 • Saat työkaluja ja arjessa sovellettavia käytänteitä jotka tukevat opetus-, johtamis- ja kehittämistyötä.
 • Harjoitat tiimivalmentajana tarvittavia taitoja kuten vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja innovointitaitoja, sekä saat varmuutta omien vahvuuksien hyödyntämiseen työssäsi.
 • Saat tueksesi valtakunnallisen tiimivalmentajien verkoston.
”Voin todellakin suositella Tiimimestari-valmennusta, se oli ravisteleva kokemus! Sitä voi opetella tietoa, mutta sitten kun oikeasti pääsee itse kokemaan, olemaan mukana eri ympäristöistä tulevien ihmisten kanssa ja kokeilemaan erilaisia toimintatapoja - se oli positiivisella tavalla järisyttävää. Suosittelen, todellakin!”
Hilkka Huisko

Hilkka Huisko

opettaja, projektipäällikkö, Ekami
”Jo pelkästään dialogit ja uudet verkostot ovat syy lähteä mukaan Tiimimestariin. Suosittelen tätä koulutusta jokaiselle, joka tekee tai haluaa tehdä parempaa yhteis- ja kehittämistyötä.”
Heikki Turkka

Heikki Turkka

tiimipäällikkö, Aseman lapset ry.
”Tiimimestari -valmennus oli todella hieno ja merkittävä kokemus, jota en todellakaan vaihtaisi pois! Tiimivalmentajuuden kautta on tullut rauhaa omaa tekemiseen - suorituskeskeisyydestä on tullut oppimiskeskeisyyttä. Rohkeuteni on myös kasvanut. Virheiden pelko on muuttunut niiden sallimiseen, se on ollut todella vapauttavaa!”
Marja Tuomela

Marja Tuomela

koulutuspäällikkö, Ammattiopisto Luovi
“Opettaja valmentajana on ajattelutapa. Se ei ole rooli tai viitta, jonka voi jossain hetkessä pukea päälleen, vaan kokonaisvaltainen muutos ajattelussa, miten näkee itsensä, oppijat ja koulun.”
Minna Kesti

Minna Kesti

Pohjois-Ritaharjun koulun tiimivalmentaja ja luokanopettaja.
”Tiimimestari on ollut yksi parhaimpia täydennyskoulutuksia, johon olen osallistunut 30-vuotisen työurani aikana. Ennen kaikkea se oli matka omaan itseen sekä johtajana ja esihenkilönä toimimiseen.”
Minna Taipale

Minna Taipale

rehtori, Edvin Laineen koulu

Koulutus- ja opetusalan ammattilaisille, esihenkilöille ja johtajille, järjestötyön toimijoille ja kaikille tiimityöstä kiinnostuneille

93 % osallistujista suosittelisi valmennusta erityisesti koska…

”Valmennus avarsi omaa ajatusta yhteistyöstä, vuorovaikutuksesta ja tiimin vahvuuksien hyödyntämisestä.”

”Erilainen oppimistapa, joka toimii työn ohessa. Valmennuksessa luo uusia kontakteja ja se kehittää itseluottamusta.”

”Valmennus antaa paljon työkaluja omaan ajatteluun, muiden ymmärtämiseen, asioiden oppimiseen ja ratkaisemiseen.”

”Valmennus oli elämyksellinen ja innostava kokemus, tarpeellista ajattelutapojen ravistelua!”

Valmennuksen toteutus

Tiimimestari -valmennus kestää noin vuoden. Se muodostuu yhteensä seitsemästä osasta, joihin sisältyy orientaatiopäivä, viisi kahden yön yli kestävää valmennusjaksoa sekä yhteinen päivä muiden ryhmien osallistujien kanssa. Lisäksi oleellinen osa valmennusta ovat omassa työssä toteutettavat kokeilut ja arjen kehitystehtävät. Valmennukseen kuuluu myös tiedonhankintaa ja teoriaan tutustumista.

Voit osallistua valmennukseen yksinään tai kollegan / tiimin kanssa.

Valmennuksessa ei tarjoilla valmiita vastauksia tai kalvosulkeisilla ryyditettyjä luentoja. Sen sijaan tarjoamme tilan kokea, oivaltaa, ymmärtää ja oppia yhdessä muiden osallistujien kanssa. Tärkeintä on, että sinä itse luot sinun arkeesi sopivia tekoja ja ratkaisuja. Me annamme keinoja ja käytänteitä, joista voit lähteä liikkeelle.

Valmennuksen pääteemat: Tiimioppiminen, johtaminen, tiimivalmentaminen, Rohkeat kokeilut ja oman tiimivalmentajan karaktäärin luominen.
Teemojen alla sisällöt muotoutuvat osallistujien tarpeiden ja kehitysprojektien mukaan.

Vaihtoehdot osallistumiseen

Tutkintoon johtava

Teemme yhteistyötä eri koulutuksenjärjestäjien kanssa jolloin valmennus toteutetaan ammatilliseen tutkintoon valmistavana koulutuksena oppisopimuksella. Vaihtoehtoina ovat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon, Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon tai Lähiesimiestyön ammattitutkintoon valmistavat ryhmät.

Oppisopimus edellyttää alan työpaikkaa, ja työaika vähintään 25 h/vko. Oppisopimus on osallistujalle maksuton koulutusmuoto. Osallistujan kustannettavaksi jäävät lähijaksojen matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 350 € per jakso).

Vaihtoehdot osallistumiseen

Tiimivalmentajan sertifiointiin johtava

Ilman oppisopimusta suoritettavan valmennuksen hinta on 3590€ + alv. 24 %. Lisäksi lähijaksojen matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 380 € per jakso).

Valmennuksen aikana edistät oman työn tai oman yhteisön toimintamallien uudistamisen kehitysprojektiasi.

Olemme olleet osana kehityshankkeita ostopalveluna, joten kysy asiantuntijoiltamme myös hankeyhteistyöstä tai myönnetyn strategiarahoituksen vaihtoehdoista!

Alkavat Tiimimestari -ryhmät

Selaa nuolia klikkaamalla vaihtoehtoja ja valitse sinulle sopivin ryhmä!

Syksy 2023

Tiimimestari 146

RYHMÄ TÄYNNÄ Tämä ryhmä on valtakunnallinen ja toteutetaan tutkintoon valmistavana…

 • 13.9.2023
 • Valtakunnallinen
Lue lisää
Syksy 2023

Tiimimestari 147

Tämä ryhmä on valtakunnallinen ja toteutetaan tutkintoon valmistavana valmennuksena oppisopimuksella.…

 • 22.11.2023
 • Valtakunnallinen
Lue lisää
Kevät 2024

Tiimimestari 148

Valmennusohjelma on suunnattu erityisesti tiimivastaaville, tiiminvetäjille sekä tiimien rakentajille. Valmennus…

 • ti 13.2.2024
 • Valtakunnallinen
Lue lisää
Kevät 2024

Tiimimestari 151

Tervetuloa Suomen ensimmäiseen koulutuspäälliköille suunniteltuun valmennusohjelmaan! Valmennuksen aikana uudistat johtamisosaamistasi…

 • 14.2.2024
 • Valtakunnallinen
Lue lisää
Ota yhteyttä

ja jutellaan lisää!

Marko Paasonen

Marko Paasonen

Asiakkuusjohtaja