Tiimimestari – työkaluja ohjaavan opettajan tai johtajan käyttöön

Opettaja, haluatko päivittää omaa opettajuuttasi? Mietitkö, kuinka toteuttaa osallistavaa, yhteisöllistä ja oppijakeskeistä pedagogiikkaa?
Kaipaatko selkeytystä oman työn ja valmentavan roolin yhdistämiseen?
Johtaja, haluatko uudistaa yhteisönne toimintatapoja ja hankkia lisäpätevyyttä omaan johtamistyöhön?


Ohjaava opettaja mahdollistaa oppimisen

Valmennusohjelma perehdyttää sinut tiimioppimisen ja tiimien valmentamisen ammattilaiseksi. Se antaa syvällisen ymmärryksen siitä, mitä tiimivalmentaminen on ja kuinka sitä toteutetaan. Tiimimestari ei ole vain ideoita ja tietoa, vaan tekoja ja omien sovellusten toteuttamista.

Miten hyödyn valmennuksesta?

  • Tiimioppimisen avulla vahvistetaan yhteisöllisyyttä, mahdollistetaan osallistava oppiminen, vahvistetaan oppijakeskeisyyttä ja luodaan oppimista tukevia rakenteita. Tiimivalmentajana osaat hyödyntää sen eri käytänteitä yhteisön, tiimien ja oppijoiden valmennuksessa.
  • Valmennuksen aikana syntyy konkreettisia käytännön tekoja ja kokemuksia tiimivalmentajana toimimisesta.
  • Luot ratkaisuja pedagogiseen kehittämiseen.
  • Harjoitat tiimivalmentajana tarvittavia taitoja kuten vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja  innovointitaitoja.
  • Kehität omaa tapaasi toimia tiimivalmentajana.
  • Edistät oman yhteisön tiimien toimintaa.

Kenelle

Sinulle opettaja, joka haluat kehittää työtäsi ja yhteisöäsi.

Sinulle johtaja, joka haluat luoda uusia pedagogisia ratkaisuja sekä rakentaa tiimiyhteisöä.

Valmennuksen toteutus

Tiimimestari on noin puolentoista vuoden oppimisprosessi joka muodostuu seitsemästä valmennusjaksosta sekä omassa työssä tehtävistä kokeiluista. Voit osallistua siihen yksinään tai tiimin kanssa. 

”Tiimimestari -valmennuksessa tajusin, että mun täytyy järjestää sellainen ympäristö, jossa opiskelijat aktivoituu itse oppimaan, ilon kautta!”

Pauliina Tokola, Tiimimestari

Lue oppaistamme lisää tiimioppimisen hyödyntämisestä työssäsi:

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää

Marko Paasonen
Asiakkuusjohtaja
040 352 2074
marko.paasonen@tiimiakatemia.com

Oppisopimusryhmät

Tiimimestari –valmennus suoritetaan useimmiten oppisopimuksella tutkintoon johtavissa ryhmissämme. Valmennusryhmästä riippuen vaihtoehtoina ovat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto tai Lähiesimiestyön ammattitutkinto. 

Oppisopimus edellyttää alan työpaikkaa, ja työaika vähintään 25 h/vko. Oppisopimus on osallistujalle maksuton koulutusmuoto. Osallistujan kustannettavaksi jäävät lähijaksojen matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 350 € per jakso).

Vaihtoehdot

Ilman tutkintoa suoritettavan valmennuksen hinta on 3590€ + alv. 24 %. Lisäksi lähijaksojen matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 350 € per jakso). 

Valmennuksen aikana edistät oman työn tai oman yhteisön toimintamallien uudistamisen kehitysprojektiasi.

Olemme olleet osana kehityshankkeita ostopalveluna, joten kysy asiantuntijoiltamme myös hankeyhteistyöstä tai myönnetyn strategiarahoituksen vaihtoehdoista!

Valitse alta sinulle sopiva Tiimimestari -ohjelma ja lähde mukaan!

SYKSY 2022, TIIMIMESTARI 134, VALTAKUNNALLINEN

Valtakunnallinen oman työn ja yhteisöjen kehittäjien Tiimimestari-ohjelma.

Valmennusohjelma sopii opettajille, tiimien rakentajille, johtajille, esihenkilöille, tiimivastaaville ja kehittäjille.

Tavoitteena on kehittää omaa valmennusosaamista, vahvistaa oman yhteisön tiimejä sekä luoda uusia tiimien ja yhdessä oppimisen toimintamalleja.

Aikataulu
Orientaatio 1.11.2022
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 17.-19.11.2022
Johtaminen ja johtavat ajatukset 2.-4.2.2023
Asiakkaat 13.-15.4.2023
Innovointi ja tiedon johtaminen 21.-23.9.2023
Brändi ja tarjooma 23.-25.11.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 18.-20.1.2024

Valmentajat
Hanna Waldén, sertifioitu Tiimiakatemia Master Team Coach. Hannalla on huikea yli 20 vuoden kokemus tiimivalmentamisesta lukuisissa eri ympäristöissä, kotimaassa ja ulkomailla. Hän on ollut alusta asti mukana kehittämässä tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen käytänteitä ja tiimivalmennuksia.

Satu Harjunen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Satu on käyttänyt työssään erityisopettajana tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen käytänteitä useamman vuoden, sekä valmentanut Tiimiakatemia Globalilla niin lyhyemmissä valmennusohjelmissa kuin Tiimimestarissa. Sadulla on paljon käytännön kokemusta arjen tiimioppimisesta.

Lisätietoja
Marko Paasonen, asiakkuusjohtaja
040 352 2074
marko.paasonen@tiimiakatemia.com

Ilmoittautuminen
Sivulla olevan lomakkeen kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.10.2022. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia. Ilmoittaudu sivun lomakkeen kautta.

SYKSY 2022, TIIMIMESTARI 135, OPPISOPIMUS, VALTAKUNNALLINEN

Tämä on tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon johtava oppisopimuksella toteutettava valmennusryhmä.

Tiimimestari-ryhmä nro 135 toteutetaan yhteistyössä Sasky koulutuskuntayhtymän kanssa. Tämän ryhmän koulutusohjelma tähtää tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittamiseen ja omien tiimivalmentajataitojen kehittämiseen.

Oppisopimuskoulutus on työpaikalla ja omien työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista. Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa kehittää omaa tuotekehitysosaamistaan. Koulutus on opiskelijalle maksuton, maksettavaksi voi jäädä lähijaksojen matkakulut sekä majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 350 €/per lähijakso). Katso lisää sasky.fi > opiskelijalle > oppisopimus.

Valmennusohjelmassa pääset perehtymään kehittämiseen erityisesti tiimityöskentelyn näkökulmasta. Opit ottamaan vastuuta omasta oppimisesta ja kehittymisestä palveluiden ja tuotteiden muotoilijana sekä innostamaan oman organisaatiosi mukaan yhteiseen tekemiseen.

Valmennusohjelma on kohdistettu erityisesti johtajille, päälliköille, esihenkilöille, tiimivastaaville, opettajille ja kehittäjille. Tavoitteena omassa organisaatiossa prosessien, palveluiden tai tuotteiden kehittäminen. Kehittäminen voi tähdätä myös uuden luomiseen. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystöitä kehittämistiimin kanssa.

Aikataulu
Orientaatio 5.9.2022
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 14. – 16.9.2022
Johtaminen ja johtavat ajatukset 30.11. – 2.12.2022
Asiakkaat 15. – 17.2.2023
Innovointi ja tiedon johtaminen 10. – 12.5.2023
Brändi ja tarjooma 23. – 25.8.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 1. – 3.11.2023

Valmentajat
Juha Wirekoski, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Juha on toiminut tiimioppimisen ja-valmentamisen parissa jo vuodesta 2004. Hän on ollut mukana rakentamassa tiimivalmentamiseen ja -oppimiseen perustuvaa Y-akatemiaa (Business Academy) Karelia ammattikorkeakoululle yhdessä tiimimestarikollegan kanssa ja valmentanut opiskelijatiimejä. Nyt hän tuo kokemuksensa ja oppinsa tiimivalmentajien valmentamiseen.

Mari Rantanen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach, Sasky. Marilla on monen vuoden kokemus niin oman tiimioppimisen mallin luomisesta Sasky Mäntän IntoAmiksessa, kuin Tiimimestari-ryhmien valmennuksesta.

Lisätietoja
Marko Paasonen, asiakkuusjohtaja
040 352 2074
marko.paasonen@tiimiakatemia.com

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Saskyn omaan järjestelmään tästä Hyväksynnän tutkinnon suorittajaksi tekee Koulutuskuntayhtymä Sasky.

SYKSY 2022, TIIMIMESTARI 137, OPPISOPIMUS, ITÄ-KAAKKOIS-SUOMI

Tämä on tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon johtava oppisopimuksella toteutettava valmennusryhmä.

Tavoitteena omassa organisaatiossa prosessien, palveluiden tai tuotteiden kehittäminen tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen näkökulmasta. Kehittäminen voi tähdätä myös uuden luomiseen. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystöitä kehittämistiimin kanssa.

Valmennusohjelma sopii opettajille, tiimien rakentajille, johtajille, esihenkilöille, tiimivastaaville ja kehittäjille.

Oppisopimuksella valmennus on osallistujalle maksuton, maksettavaksi jäävät lähijaksojen majoitus-ja täysihoitokulut noin 250 – 350 €/lähijakso sekä matkat.

Toteutus yhteistyössä Saimaan ammattiopisto Sampon kanssa. Lue lisää oppisopimuksesta. Oppisopimus on työpaikalla ja omien työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista. Edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä.

Aikataulu
Orientaatio 9.9.2022
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 5.-7.10.2022
Johtaminen ja johtavat ajatukset 14.-16.12.2022
Asiakkaat 15.-17.3.2023
Innovointi ja tiedon johtaminen 24.-26.5.2023.
Brändi ja tarjooma 6.-8.9.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 1.-3.11.2023

Valmentajat
Jarno Räsänen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Jarnolla on monen vuoden kokemus Tiimimestari -ryhmien valmentamisesta. Hän on toiminut myös ammattiopiston opettajana sekä tällä hetkellä yrittäjänä, joten näkökulmaa ja kokemusta löytyy tiimivalmentajuudesta ja tiimioppimisesta eri ympäristöissä.

Leena Karjalainen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Leena on tehnyt pitkän linjan kehitystyötä tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen parissa eri organisaatioissa. Nyt tämän kokemuksen ja tieto-taidon hän tuo mukanaan Tiimimestari-valmennukseen.

Lisätietoja
Henri Tuhkala, asiakkuusjohtaja
040 5204312
henri.tuhkala@tiimiakatemia.com

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Sampon omaan järjestelmään tästä viimeistään 17.8.2022 mennessä. Hyväksynnän tutkinnon suorittajaksi tekee Saimaan ammattiopisto Sampo.

SYKSY 2022, TIIMIMESTARI 139, OPPISOPIMUS, PÄIJÄT-HÄME

Tiimimestari 139 – Päijät-Häme edition. Tämä ryhmä on suunnattu nimenomaan Päijät-Hämeen alueen toimijoille ja kehittäjille!

Tämä on tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon johtava oppisopimuksella toteutettava valmennusryhmä.

Tässä ryhmässä perehdyt yhdessä oppivien ja toimivien tiimien rakentamiseen ja valmentamiseen. Sen lisäksi painopisteenä on yhteistyöverkostojen luominen ja ryhmän osallistujien kanssa uudenlaisten toimintamuotojen kehittäminen. Tavoitteena on vahvistaa Päijät-Hämeen alueellista toimijuutta ja yhteistyötä yli organisaatiorajojen.

Valmennuksen aikana suoritat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. Se antaa valmiuksia toimia prosessien, palveluiden tai tuotteiden kehittäjänä ja uudenlaisen toiminnan muotoilijana. Ryhmä toteutetaan oppisopimuksella tähän tutkintoon valmistavana koulutuksena. Perehdyt kehitystyön teemaan erityisesti yhteiskehittämisen, tiimityön ja oppimisprosessien valmentamisen näkökulmasta. Oppisopimus on työpaikalla ja omien työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista, joten se edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä.

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuote-/prosessi-/palvelukehitystöitä kehittämistiimin kanssa. Valmennusohjelma sopii muun muassa johtajille, esihenkilöille, tiimivastaaville, opettajille ja muille kehittäjille.

Oppisopimuksella valmennus on osallistujalle maksuton, maksettavaksi jäävät lähijaksojen majoitus-ja täysihoitokulut noin 250 – 350 €/lähijakso sekä matkat.

Toteutus yhteistyössä Saimaan ammattiopisto Sampon kanssa.

Nyt luodaan vahvoja yhteistyöverkostoja – uskallatko olla lähtemättä mukaan?

Aikataulu
Orientaatio 7.9.2022
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 22.-24.9.2022
Johtaminen ja johtavat ajatukset 30.11. – 2.12.2022
Asiakkaat 9. – 11.2.2023
Innovointi ja tiedon johtaminen 4. – 6.5.2023
Brändi ja tarjooma 24.- 26.8.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 16.- 18.11.2023

Valmentajat
Jarno Räsänen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Jarnolla on jo monen vuoden kokemus Tiimimestari -ryhmien ja erilaisten oppimisprosessien valmentamisesta. Hän on urallaan toiminut myös ammattiopiston opettajana ja soveltanut tiimioppimista oppilaitosympäristössä. Tällä hetkellä Jarno toimii myös yrittäjänä, joten kokemusta löytyy tiimivalmentajuudesta ja tiimioppimisesta eri näkökulmista.

Matti Saarela, tiimivalmentaja, vastaava rehtori, sertifioitu Tiimiakatemia Team Coach. Matti on tehnyt aktiivista kehitystyötä tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen parissa Lahden perusopetuksessa johtajana sekä johdon valmentajana. Hän on valmentanut myös muiden organisaatioiden johtajia ja tiiminvetäjiä eri tiimivalmennusohjelmissa.

Lisätietoja
Marko Paasonen, asiakkuusjohtaja
040 352 2074
marko.paasonen@tiimiakatemia.com

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Sampon omaan järjestelmään tästä viimeistään 23.8.2022 mennessä. Hyväksynnän tutkinnon suorittajaksi tekee Saimaan ammattiopisto Sampo.

KEVÄT 2023, TIIMIMESTARI 141, VALTAKUNNALLINEN

Valtakunnallinen oman työn ja yhteisöjen kehittäjien Tiimimestari-ohjelma.

Valmennusohjelma sopii opettajille, tiimien rakentajille, johtajille, esihenkilöille, tiimivastaaville ja kehittäjille.

Tavoitteena on kehittää omaa valmennusosaamista, vahvistaa oman yhteisön tiimejä sekä luoda uusia tiimien ja yhdessä oppimisen toimintamalleja.

Aikataulu
Orientaatio 14.3.2023
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 19.-21.4.2023
Johtaminen ja johtavat ajatukset 7.-9.6.2023
Asiakkaat 20.-22.9.2023
Innovointi ja tiedon johtaminen 29.11.-1.12.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 7.-9.2.2024

Valmentajat
Juha Wirekoski, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Juha on toiminut tiimioppimisen ja-valmentamisen parissa jo vuodesta 2004. Hän on ollut mukana rakentamassa tiimivalmentamiseen ja -oppimiseen perustuvaa Y-akatemiaa (Business Academy) Karelia ammattikorkeakoululle yhdessä tiimimestarikollegan kanssa ja valmentanut opiskelijatiimejä. Nyt hän tuo siletä ammennetut kokemukset ja opit tiimivalmentajien valmentamiseen.

Jarno Räsänen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Jarnolla on monen vuoden kokemus Tiimimestari -ryhmien valmentamisesta. Hän on toiminut myös ammattiopiston opettajana sekä tällä hetkellä yrittäjänä, joten näkökulmaa ja kokemusta löytyy tiimivalmentajuudesta ja tiimioppimisesta eri ympäristöissä.

Lisätietoja
Marko Paasonen,asiakkuusjohtaja
040 352 2074
marko.paasonen@tiimiakatemia.com

Ilmoittautuminen
Sivulla olevan lomakkeen kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.2.2023 Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia. Ilmoittaudu sivun lomakkeen kautta.


Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella:
(Huomioi, että oppisopimusryhmissä ilmoittautuminen erikseen, linkki löytyy ko.ryhmän kuvaustekstistä)