Tiimimestari® -valmennus

Syksy 2024, Tiimimestari 155

Valmennusohjelma sopii tiimien rakentajille, johtajille, esimiehille, tiimivastaaville, opettajille ja kehittäjille.

Valmennuksen aikana kehität omaa valmennusosaamistasi sekä vahvistat tiimityöskentelyä omassa työyhteisössäsi. Samalla rakennat ymmärrystä uusista tiimien ja yhdessä oppimisen toimintamalleista, jotka ovat sovellettavissa moniin eri toimintaympäristöihin. Katso täältä, miten Tiimimestari® -valmennusohjelma eroaa muista

Hanki uudenlaista asiantuntijuutta tiimien ja yhteisön oppimisen valmentajana!

Tiimimestari® -valmennuksessa on kyse kokemuksellisesta prosessista, joka kehittää osallistujan tiimissä toimimisen sekä tiimityön ja tiimioppimisen valmentamisen taitoja. Valmennus toteutetaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen periaatteita hyödyntäen, eli samalla kun opit näistä asioista, altistut näille myös itse. Tällöin pystyt hahmottamaan paremmin, mitä tarkoittaa olla tiimin jäsen, mitä osaamista se vaatii, mitä tarkoittaa tiimioppiminen ja miten tiimejä valmennetaan.

Valmennuksen keskeisiä piirteitä ovat:

 • – Omaan työhön tai muuhun tekemiseen kohdennettu kehittämistehtävä, jota edistetään ja kehitetään Tiimimestari® -valmennuksen ajan.
 • – Valmennusprosessiin oleellisena osana kuuluva teko-ohjelma ohjaa sinua aktiivisesti soveltamaan omaan arkeesi valmennuksessa oppimiasi asioita – jo valmennuksen aikana. Kehittämistehtä rakennetaan sinun ja työsi tarpeiden ja valmiuksien pohjalta, jolloin teet itsellesi ja arkeesi sopivan kokoisia kokeiluja.
 • – Lähijaksojen aikana reflektoidaan arjessa tehtyjä kokeiluja yhdessä turvallisessa ympäristössä, oppien samalla muiden kokeiluista. Tiimimestari® -valmennuksen keskiössä on Nonaka & Takeuchin tietoteoriaan perustuva oppimisen malli, joka perustuu tekemisen ja dialogin vuorovaikutukseen, muilta ja omista teoista oppimiseen ja uusien kokeilujen suunnitteluun. Tiimiakatemia® -menetelmän perustaja Johannes Partanen avaa kyseistä menetelmää lyhyesti tällä videolla.
 • – Valmennuksen aikana pääset myös osaksi Tiimivalmentaja Areena yhteisöä. Areena kokoaa eri puolilla Suomea työskentelevät tiimivalmentajat ja tiimioppimisen soveltajat etänä toteutettaviin dialogihetkiin säännöllisin väliajoin. Areenan jäsenenä pääset jo Tiimimestari® -valmennuksen aikana osaksi Suomen laajuista tiimivalmentajien ja tiimioppimisen soveltajien yhteisöä, luot verkostoja oman alasi toimijoiden kanssa sekä yli toimiala rajojen.

Valmennuksen aikana

 1. – vahvistat omaa henkilökohtaista tiimivalmentajan identiteettiäsi. Rakennat ymmärrystä omista vahvuuksistasi tiimityön tekijänä ja tiimien valmentajana, sekä tunnistat kehittämiskohteita.
 2. – tulet tietoiseksi erilaisista työkaluista ja menetelmistä, joiden avulla saat aikaan tiimioppimista ja pystyt valmentamaan tiimejä vaikuttavampiin tuloksiin.
 3. – kehität vuorovaikuttamisen taitojasi vahvistamalla dialogi-osaamistasi.
 4. – harjoitat tiimivalmentajana tarvittavia taitoja kuten tiimityöskentely- ja innovointitaitoja, sekä saat varmuutta omien vahvuuksien hyödyntämiseen työssäsi.

Valmennuksen jälkeen sinulla on edellytykset soveltaa Tiimiakatemia® menetelmän mukaista tiimioppimisen mallia saadaksesi aikaan yhteisöllisempää ja vaikuttavampaa tekemistä.

Kuka voi osallistua valmennukseen?

Valmennusohjelma sopii niin tiimien rakentajille, tiimivetäjille, johtajille, esihenkilöille, tiimivastaaville, opettajille kuin kehittäjille. Tekijöille, jotka omassa työssään työskentelevät ihmisryhmien kanssa ja haluavat saada aikaan vaikuttavampaa ja vuorovaikutteisempaa yhteistyötä.

Valmennukseen voi osallistua, vaikka et olisi tällä hetkellä missään tiimissä tai sinulla ei ole tiiminvetäjän tai esihenkilön vastuuta. Valmennuksen aikana tehdään kuitenkin kokeiluja, joita viedään arkeen, joten olisi hyvä, jos sinulla on jossain yhteydessä mahdollista harjoitella valmennuksen aikana käsiteltäviä teemoja.

Tiimimestari 155

Sisällöt

Yhteensä 12 päivää. Katso alta nuolista selaamalla päivä- ja jaksokohtaiset teemat.

29.10.2024

Orientaatio

Mitä valmennus sisältää ja kenen kanssa aloitan oppimismatkan? Mitkä ovat omat ja valmennuksen tavoitteet?

21. - 23.11.2024

Tiimioppiminen

Mitä on tiimioppiminen ja kuinka se tukee yksilön oppimista? Kuinka hyödynnän sitä omassa työssäni? Miten vahvistetaan yhteisön oppimista?

20.1.2025

Johtaminen

Kuinka tiimejä ja tiimiyhteisöä muotoutetaan? Mitä on tiimiyhteisön valmentava johtaminen? Kuinka vahvistetaan yhteisohjautuvuutta?

20 - 22.3.2025

Tiimivalmentaminen

Mitkä ovat tiimivalmentamisen käytänteet ja kuinka sovellan niitä omassa arjessani? Mitä tarkoittaa, kun oppija on keskiössä?

9.5.2025

Rohkeat kokeilut ja soveltaminen

Mitä on luovuus tiimivalmentajan työssä, miten kehittää innovointiosaamista? Kuinka luon omaa tiimivalmennusmallia?

4.-6.9.2025

Tiimivalmentajan karaktäärin luominen

Mikä on oma valmentajaprofiilini ja -filosofiani?

Valmentajat

Katri Kurronen
Katri Kurronen

Tiimivalmentaja, Senior Team Coach

Lue lisää
Jarno Räsänen
Jarno Räsänen

Tiimivalmentaja, Senior Team Coach

Lue lisää

Ilmoittautuminen

Aikataulu

Orientaatio 29.10.2024
Tiimioppiminen 21.-23.11.2024
Johtaminen 20.1.2025
Tiimivalmentaminen 20.-22.3.2025
Rohkeat kokeilut ja soveltaminen 9.5.2025
Tiimivalmentajan karaktääri 4.-6.9.2025

Valmennuksen kustannukset

Tiimimestari® -valmennuksen kustannukset ovat sitä edullisemmat, mitä useampi henkilö organisaatiosta lähtee mukaan valmennukseen. Suosittelemme ottamaan mukaan työkaverin tai osallistumaan tiiminä. (hintoihin lisätään alv 24%):

 • Yksittäinen henkilö 3280 €
 • Kaksi henkilöä 2980 € / hlö
 • Kolme henkilöä 2880 € / hlö
 • Neljä henkilöä tai enemmän 2780 € / hlö

 

Tämän lisäksi valmennukseen kuuluvien kolmen, 48h kohtaamisten majoitus- ja täysihoitokulut tulevat osallistujan kustannettavaksi, sekä matkakulut lähijaksoille.

Kolmesta vuorokaudesta ja kahdesta yöstä koostuvat 48h kohtaamiset toteutetaan eri maatilamatkailukohteissa mahdollisimman lähellä valmennukseen osallistujia. Majoitus- ja täysihoitokulut ovat noin 250–350 €, sisältäen niin majoituksen kuin kaikki ruoat lähijakson aikana. Täysihoito tarjotaa sinulla mahdollisuuden irtautua arjesta, nauttia muiden tekemästä herkullisesta ruoasta sekä tilaisuuden keskittyä oman osaamisen kehittämiseen vuorovaikutuksellisessa ympäristössä.

Kysyttävää?

Laita viestiä, jos mietit, sopiiko tämä ryhmä sinulle tai ylipäätään jos jokin asia mietityttää.

Heikki Toivanen

Heikki Toivanen

Toimitusjohtaja, Senior Team Coach