Helpota työtäsi johtajana: Yhteisöohjautuvien tiimien hyödyt johtajille

Maksuton webinaari

Synnyttääkö yhdessä oppivien ja ohjautuvien tiimien toiminta jaettua johtajuutta? Vapauttaako se johtajilta aikaa muihin keskeisiin tehtäviin? Ja jos näin on, niin mitä tarvitaan, että näin tapahtuu?

Tule kuulolle webinaariimme, niin saat kuulla asiantuntijoiden suusta, mitä se vaatii! Nopeita vastauksia ei ole, mutta pienilläkin asioilla pääsee liikkeelle. Kaikki alkaa itsestä ja sen suhteen voit tehdä tekoja jo tänään!

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Tässä webinaarissa nostamme esiin, millaisia tuloksia on lähtenyt rakentumaan, kun organisaatioissa yhteisöohjautuvuus, tiimiajattelu, jaettu johtajuus ja yhdessä tekemisen kulttuuri ovat vakiintuneet osaksi toimintakulttuuria.

Nykypäivän vauhti, jatkuvat muutokset, epävarmuus tulevaisuudesta ja uusien ideoiden ja tekojen synnyttäminen, vaatii entistä enemmän toimivaa yhteistyötä. Toimivan yhteistyön edellytyksiä ovat mm. luottamuksen syntyminen ihmisten välillä, keskinäisriippuvuuden ymmärtäminen, oman ja muiden osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Työyhteisöissä on valtava määrä piilevää tietoa ja osaamista, joka odottaa esiin pääsyä. Tämän potentiaalin hyödyntäminen mahdollistuu rakentamalla tiimikulttuuria, jossa hyödynnetään yhteisöllisesti oppivia tiimejä ja joita johdetaan tiimivalmentajan osaamisella.

Saimaan ammattiopisto Sampossa, Ammattiopisto Luovissa ja Savonia AMK:ssa on rakennettu systemaattisesti ja pitkäjänteisesti tiimikulttuuria niin, että parhaimpina päivinä ”johtaja kokee itsensä tarpeettomaksi”. Näin tuumailee Luovissa työskentelevä koulutuspäällikkö Marja Tuomela. Ammattiopisto Sampon koulutupäällikkö Vesa Markkanen vahvistaa, että ”ei ehkä selviäisi tästä työstä, ilman tiimioppivan työkulttuurin synnyttämää jaettua johtajuutta”.

Estradilla:

Nina Huotari, Master Schoolin koulutuspäällikkö ja tiimivalmentaja, Savonia ammattikorkeakoulu.
Vesa Markkanen, Koulutuspäällikkö – Yhteiset tutkinnon osat, Saimaan ammattioisto Sampo
Marja Tuomela, Koulutuspäällikkö, Ammattiopisto Luovi

Ilmoittaudu mukaan

Klikkaa oikealla olevaa ilmoittautumispainiketta ja täytä tietosi avautuvaan lomakkeeseen. Muista lähettää lomake ja tadaa, olet mukana webinaarissa!

Jos jostain syystä et pääse osallistumaan langoille ko. ajankohtana, no worries, saat sähköpostiisi linkin tallenteeseen muutaman päivän sisään webinaarista.

Marjan terveiset: Koulutuspäällikön työssä (niin kuin elämässä yleensäkin) kohtaamisilla on suuri merkitys. Meillä kaikilla on tarve tulla kuulluksi ja kokea olevansa osa jotakin tärkeää. Työssäni haluan olla osana rakentamassa organisaation yhteisöllistä toimintakulttuuria. Olemalla rohkeita ja rohkeistajia rakennamme yhdessä luottamusta, joka mahdollistaa asioiden, tekojen ja tunteiden jakamista. Täten minulla ja tiimilläni on koko ajan mahdollisuus oppia uutta, keskittyä työmme kannalta kaikista tärkeimpiin ja eteenpäin vieviin asioihin rauhassa ilman kiireen tuntua.

Nina on sertifioitu tiimivalmentaja ja toiminut aikaisemmin liiketoimintaosaamisen lehtorina hyödyntäen tiimioppimista YAMK-tutkinnoissa. Tehtäväkenttään on kuulunut myös Master-tiimin tiimivastaavana toimiminen valmentavalla otteella. Koulutuspäällikön tehtävien myötä valmentava ote on laajentunut myös yksilöiden ja tiimin osaamisen kehittämisen puolelle ja siten koko Master Schoolin kehittämiseen jokaisen sen toimijan sisäisen liekin sytyttämisen kautta.

Vesalle Tiimivalmentajuus ja Tiimimestari® -valmennus on tarkoittanut matkaa itsen ja kanssakulkijoiden ymmärtämiseen. Valmennus on laittanut liikkeelle halun oppia kohtaamaan rohkeasti ihmisiä ja haastaviakin tilanteita.

Blogi: Koulutuspäällikön avaimet tiimikulttuurin rakentamiseen