Uudistumiskyvykkään ja hyvinvoivan työyhteisön rakentaminen on yksi tärkeimmistä taidoista, jota nykyaikaiselta johtajalta vaaditaan. Näiden aikaansaamiseksi vaaditaan kykyä jatkuvaan sopeutumiseen, oppimiseen ja innovointiin. Nämä mahdollistuvat avoimen viestinnän, tiimityöskentelyn ja yhdessä oppimisen kautta.
Tiimioppiva kulttuuri onkin keino saada tiimit ja yksilöt oppimaan jatkuvasti toisiltaan, jakamaan tietoa ja kehittämään yhteisiä käytäntöjä. Tiimioppiva kulttuuri edistää uudistumiskykyisen ja kustannustehokkaan organisaatiokulttuurin syntymistä tukemalla organisaation kykyä sopeutua muutoksiin, innovoida ja parantaa toimintaansa jatkuvasti. Yhdessä oppivat ja uusia ratkaisuja kehittävät tiimit auttavat organisaatiota vastaamaan paremmin ulkoisiin haasteisiin, asiakkaan tarpeisiin ja muuttuvaan toimintaympäristöön.
Tiimimestari® -valmennuksessa on kyse kokemuksellisesta prosessista, jossa kehität omia tiimissä toimimisen sekä tiimityön ja tiimioppimisen valmentamisen taitoja. Valmennus toteutetaan tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen periaatteita hyödyntäen, eli samalla kun opit näistä asioista, altistut näille myös itse. Tällöin pystyt hahmottamaan paremmin, mitä tarkoittaa olla tiimin jäsen, mitä osaamista se vaatii, mitä tarkoittaa tiimioppiminen, miten hyödyntää tiimejä tapana johtaa sekä tehdä työtä sekä miten tiimejä ja tiimityötä valmennetaan.
Valmennuksen jälkeen sinulla on edellytykset soveltaa Tiimiakatemia® menetelmän mukaista tiimioppimisen mallia saadaksesi aikaan yhteisöllisempää, vaikuttavampaa ja tuloksellisempaa työn tekemisen mallia.
18.3.2025 Orientaatio (Zoom)
23.-25.4.2025 Tiimioppiminen ja -johtaminen (lähikohtaaminen maatilamatkailukohteessa)
15.5.2025 Tiimijohtaminen käytännössä (Zoom)
10.-12.9.2025 Tiimivalmentaminen (lähikohtaaminen maatilamatkailukohteessa)
21.10.2025 Rohkeat kokeilut käytännössä (Zoom)
28.-30.1.2026 Tiimivalmentajan karaktääri – uusi johtajaidentiteetti (lähikohtaaminen maatilamatkailukohteessa)
Mitä valmennus sisältää? Keiden vertaisten kanssa aloitan oppimismatkan? Mitkä ovat omat henkilökohtaiset tavoitteet ja valmennukselle asetettavat tavoitteet?
Mitä on tiimioppiminen (tiimioppimisen teoriat ja mallit)? Miten yksilön oppiminen ja yhteisön oppiminen liittyvät toisiinsa? Miten johtajana tuen tiimioppimista? Kuinka johtaa ja rakentaa itseohjautuvia ja vastuuta ottavia tiimejä? Millaisista toimenpiteistä lähteä liikkeelle rakennettaessa uudistumiskyvykästä tiimikulttuuria?
Kuinka tiimejä ja tiimiyhteisöä muotoutetaan? Mitä on tiimiyhteisön valmentava johtaminen?
Mitkä ovat valmentavan johtamisen käytänteet tiimikulttuurissa ja kuinka sovellan niitä omassa arjessani? Kuinka vahvistan työntekijöideni ammatillista kehittymistä ja hyvinvointia? Miten luoda puitteet tiimien menestykselle?
Miltä voisi näyttää oman työyhteisön tiimimalli? Mitä on luovuus tiimivalmentajan työssä, miten kehittää innovointiosaamista?
Mikä on oma valmentajaprofiilini ja -filosofiani? Millainen on uusi johtajaidentiteettini?
Tiimimestari® -valmennuksen kustannukset ovat sitä edullisemmat, mitä useampi henkilö organisaatiosta lähtee mukaan valmennukseen. Suosittelemme osallistumaan työkaverin kanssa tai tiiminä. (hintoihin lisätään alv 24%):
Valmennuksen voi maksaa joko yhdessä tai ueammassa erässä. Ryhmään otetaan max. 25 osallistujaa.
Tämän lisäksi valmennukseen kuuluvien kolmen, 48h kohtaamisten majoitus- ja täysihoitokulut tulevat osallistujan kustannettavaksi, sekä matkakulut lähijaksoille.
Kolmesta vuorokaudesta ja kahdesta yöstä koostuvat 48h kohtaamiset toteutetaan eri maatilamatkailukohteissa mahdollisimman lähellä valmennukseen osallistujia. Majoitus- ja täysihoitokulut ovat noin 250–350 €, sisältäen niin majoituksen kuin kaikki ruoat lähijakson aikana. Täysihoito tarjoaa sinulla mahdollisuuden irtautua arjesta, nauttia muiden tekemästä herkullisesta ruoasta sekä tilaisuuden keskittyä oman osaamisen kehittämiseen vuorovaikutuksellisessa ympäristössä.
Käyttämiämme maatilamatkailukohteita ovat mm. Maalaishotelli Morva, Taulun Kartano, Tolkkilan kartano ja Kieloranta, Hahkialan Uiskola,, Kyyhkylän kartano, Törmälän tila (Siikajoki) ja Hannuksen piilopirtti (Tyrnävä). Pyrimme järjestämään lähijaksot niin, että osallistujien etäisyys kohteeseen on mahdollisimman lyhyt.
Laita viestiä, jos mietit, sopiiko tämä ryhmä sinulle tai ylipäätään jos jokin asia mietityttää.