Tiimiakatemia® Tiimioppimisen startti

Tiimiakatemia® Tiimioppimisen startti

Tiimiakatemia® Valmentajastartti antaa perustiedot ja -taidot tiimivalmentamisesta ja sen työkaluista. Se sopii lähtölaukaukseksi niille, jotka haluavat ryhtyä käyttämään tiimivalmentamista ja tiimioppimista omassa työssään.

Ilmoittautuminen valmennuksiin tapahtuu verkkokaupan kautta. Voit valita kassasivulla maksutavaksi verkkomaksun, laskun tai oppisopimuksen.

Lue toimitusehdot ennen tilausta.

Lähetä tarjouspyyntö

Tiimioppimisen starttivalmennus

 

Tiimiakatemia® tiimioppimisen startti on yhteisöille suunnattu valmennus, joka antaa perustiedot ja -taidot tiimivalmentamisesta ja sen työkaluista. Valmennuksessa opittavat menetelmät ja työkalut perustuvat Tiimiakatemia® menetelmään, jota on käytetty ja kehitetty yli 20 vuotta Suomessa ja ulkomailla.

Menetelmien avulla muutat:

  1. Oppimisen tiimioppimiseksi
  2. Opettamisen tiimin valmentamiseksi
  3. Johtamisen valmentavaksi johtajuudeksi

 

Tiimioppiminen – Tiimi on yksilön oppimisen alusta. Yksilö oppii tekemällä, hankkimalla tietoa ja dialogissa tiimin kanssa. Tiimi tarvitsee tiimivalmennusta.

Tiimin valmentaminen – Opettaja ei opeta, vaan vastaa oppimisen kulttuurista. Oppimisen vastuu siirtyy oppijoille ja opettaja toimii tiimivalmentajana. Tiimi käy dialogia säännöllisesti ja luo yhteiset oppimistavoitteet.

Valmentava johtaminen – Vallan jakamista tiimiläisten kesken. Tiimin jäsenet toimivat itseohjautuvasti sovittujen tavoitteiden perusteella. Johtaja valmentaa kohti yhteisesti sovittua päämäärää.

Tiimioppimisen työkalut ovat apuväline, joiden avulla jokainen voi rakentaa omaan ympäristöönsä sopivan tavan toteuttaa tiimioppimista. Emme tarjoa valmiita kiveen hakattuja ohjeita, vaan aihion, josta sinä voit kehittää juuri sitä mitä tarvitset. Sillä kuten meillä päin sanotaan – lue teoriaa, sovella käytäntöön ja tee rohkeita kokeiluja!

 

”Tähän mennessä yhdeksästä Kuopion ala-ja yhtenäiskoulusta on osallistunut opettajia ja rehtoreita Tiimioppimisen startti-valmennuksiin. Kouluilla on selvästi liikahtanut näiden starttien myötä. Valmennuksen aikana tiimeillä on ollut aikaa työskennellä yhdessä ja viedä hommaa eteenpäin – ja ennen kaikkea on ollut aikaa ajatella!

Valmennuksen myötä opettajat ovat miettineet omaa opetustyötään ja sitä, mitä luokassa tapahtuu, mutta myös sitä, mitä opettajatiimeissä tapahtuu. Viiden päivän valmennus on lyhyt, mutta merkittävä. Siitä käynnistyy ajatteluprosessi siitä, mikä merkitys kouluilla tiimeillä on.”

Päivi Rimpiläinen, laaja-alainen erityisopettaja ja hanketyöntyöntekijä, Martti Ahtisaaren koulu

 

Valmennuksen tavoitteet

Osallistujalla on perustason tiedot ja työkalut tiimioppimisesta ja tiimivalmentamisesta.

Osallistujille on syntynyt käytännön kokemuksia tiimivalmentamisesta ja tiimioppimisesta kollegoiden ja tiimeissä tehdyn työn kautta (valmennuksen ideoiden ja työkalujen soveltaminen käytäntöön).

Valmennuksen aikana on muodostunut tiimejä, joilla on omat tavoitteensa ja käytänteensä.

 

Kenelle?

Opetusalan ammattilaisille, jotka haluavat päivittää oppimiskulttuuria ja luoda motivoivan oppimisympäristön

Liike-elämän edustajille, jotka haluavat rakentaa, johtaa ja sparrata tiimejä.

Menetelmät soveltuvat niin opiskelijoiden valmentamiseen kuin työelämässä tapahtuvaan tiimien rakentamiseen ja johtamiseen. Tiimiakatemia® Tiimioppimisen starttivalmennus on ensimmäinen askel – ota yhteyttä, otetaan se askel yhdessä!

 

Sisällöt

Valmennus sisältää viisi päivää. Yksi osa on ns. yön-yli -valmennus (2 päivää). Se sisältää yhteisöllisen iltaohjelman.

Jaksot toteutetaan 1-2 kuukauden välein.

 

I ORIENTAATIO (1 pvä)

Tiimitoiminnan perusteet

Tiimivalmentamisen perusideat

 

II TIIMIOPPIMINEN (2 pvä)

Tiimioppimisen perustat: filosofia, ydinosaamiset ja työkalut

Tiimioppivan kulttuurin rakentaminen

 

III TIIMIT JA JOHTAMINEN (1 pvä)

Tiimin johtaminen työyhteisössä

Johtajuuden rakentaminen tiimiin

 

IV TIIMIEN TULEVAISUUS (1 pvä)

Iso kuva ja pitkän tähtäimen linjaukset tiimioppimisen osalta

Yhteenveto

 

Valmennuspäivien lisäksi valmennus sisältää henkilökohtaisen lukuohjelman ja valmennusten välissä toteutettavia tiimioppimiseen keskeisesti liittyviä välitehtäviä.

 

Hinta

Valmennus toteutetaan organisaatiokohtaisena valmennuksena – kysy tarjous!

Ota yhteyttä asiakkuusjohtaja Marko Paasoseen,  p. +358 40 352 2074, marko.paasonen@partus.fi