Tiimimestari – työkaluja ohjaavan opettajan tai johtajan käyttöön

Opettaja, haluatko päivittää omaa opettajuuttasi? Mietitkö, kuinka toteuttaa osallistavaa, yhteisöllistä ja oppijakeskeistä pedagogiikkaa?
Kaipaatko selkeytystä oman työn ja valmentavan roolin yhdistämiseen?
Johtaja, haluatko uudistaa yhteisönne toimintatapoja ja hankkia lisäpätevyyttä omaan johtamistyöhön?


Ohjaava opettaja mahdollistaa oppimisen

Valmennusohjelma perehdyttää sinut tiimioppimisen ja tiimien valmentamisen ammattilaiseksi. Se antaa syvällisen ymmärryksen siitä, mitä tiimivalmentaminen on ja kuinka sitä toteutetaan. Tiimimestari ei ole vain ideoita ja tietoa, vaan tekoja ja omien sovellusten toteuttamista.

Valmennuspolkumme

Tiimioppimisen Kipinä
Tiimioppimisen Startti
Tiimimestari
Ihmevalmentaja

Miten hyödyn valmennuksesta?

  • Tiimioppimisen avulla vahvistetaan yhteisöllisyyttä, mahdollistetaan osallistava oppiminen, vahvistetaan oppijakeskeisyyttä ja luodaan oppimista tukevia rakenteita. Tiimivalmentajana osaat hyödyntää sen eri käytänteitä yhteisön, tiimien ja oppijoiden valmennuksessa.
  • Valmennuksen aikana syntyy konkreettisia käytännön tekoja ja kokemuksia tiimivalmentajana toimimisesta.
  • Luot ratkaisuja pedagogiseen kehittämiseen.
  • Harjoitat tiimivalmentajana tarvittavia taitoja kuten vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja  innovointitaitoja.
  • Kehität omaa tapaasi toimia tiimivalmentajana.
  • Edistät oman yhteisön tiimien toimintaa.

Kenelle

Sinulle opettaja, joka haluat kehittää työtäsi ja yhteisöäsi.

Sinulle johtaja, joka haluat luoda uusia pedagogisia ratkaisuja sekä rakentaa tiimiyhteisöä.

Valmennuksen toteutus

Tiimimestari on noin puolentoista vuoden oppimisprosessi joka muodostuu seitsemästä valmennusjaksosta sekä omassa työssä tehtävistä kokeiluista. Voit osallistua siihen yksinään tai tiimin kanssa. 

”Digiloikka oli jumittanut oppilaat koneiden ääreen ja tuntui että itsekin oli jumissa oman opettajuuden kanssa, Satu kuvailee tunnelmiaan muutaman vuoden takaa. Kun istuin valmennuksessa dialogirinkiin, tajusin, että tätä tarvitaan kouluun!”

Opettaja Eine Kaartisen 
ja erityisopettaja Satu Harjusen

Tiimivalmentaminen tutuksi: ilmoittaudu maksuttomalle verkkokurssille!

Haluatko saada tuntumaa siihen, mitä Tiimimestari-kurssi voisi sinulle tarjota? Nyt siihen on hyvä tilaisuus kevyemmän verkkokurssin muodossa. 

Verkkokurssi koostuu neljästä osiosta, jotka sisältävät omaan tahtiin opiskeltavaa materiaalia: videoita, podcasteja ja artikkeleita. Kurssi antaa sinulle ajatuksen aihioita tiimioppimisesta ja tiimivalmentamisesta – mitä ne voisivat tarkoittaa sinun arjessasi? 

Verkkokurssi on täysin maksuton, joten osallistuminen ehdottomasti kannattaa. Lue lisää linkistä ja ilmoittaudu mukaan!

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää

Marko Paasonen
Asiakkuusjohtaja
040 352 2074
marko.paasonen@tiimiakatemia.com

Oppisopimusryhmät

Tiimimestari –valmennus suoritetaan useimmiten oppisopimuksella tutkintoon johtavissa ryhmissämme. Valmennusryhmästä riippuen vaihtoehtoina ovat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto tai Lähiesimiestyön ammattitutkinto. 

Oppisopimus edellyttää alan työpaikkaa, ja työaika vähintään 25 h/vko. Oppisopimus on osallistujalle maksuton koulutusmuoto. Osallistujan kustannettavaksi jäävät lähijaksojen matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 350 € per jakso).

Vaihtoehdot

Ilman tutkintoa suoritettavan valmennuksen hinta on 3590€ + alv. 24 %. Lisäksi lähijaksojen matka-, majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 350 € per jakso). 

Valmennuksen aikana edistät oman työn tai oman yhteisön toimintamallien uudistamisen kehitysprojektiasi.

Olemme olleet osana kehityshankkeita ostopalveluna, joten kysy asiantuntijoiltamme myös hankeyhteistyöstä tai myönnetyn strategiarahoituksen vaihtoehdoista!

Valitse alta sinulle sopiva Tiimimestari -ohjelma ja lähde mukaan!

KEVÄT 2022, TIIMIMESTARI 132, VALTAKUNNALLINEN

Valtakunnallinen yhteisöjen ja oman työn kehittäjien Tiimimestari-ohjelma.

Valmennusohjelma sopii tiimien rakentajille, johtajille, esimiehille, tiimivastaaville, opettajille ja kehittäjille.

Tavoitteena on kehittää omaa valmennusosaamista, vahvistaa oman yhteisön tiimejä sekä luoda uusia tiimien ja yhdessä oppimisen toimintamalleja.

Aikataulu
Orientaatio 16.3.2022

Oppiminen ja tiimivalmentaminen 6.-8.4.2022

Johtaminen ja johtavat ajatukset 8.-10.6.2022

Asiakkaat 24.-26.8.2022

Innovointi ja tiedon johtaminen 16.-18.11.2022

Brändi 8.-10.2.2023

Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 26.-28.4.2023

Valmentajat
Juha Wirekoski, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Juha on toiminut tiimioppimisen ja-valmentamisen parissa jo vuodesta 2004. Hän on ollut mukana rakentamassa tiimivalmentamiseen ja -oppimiseen perustuvaa Y-akatemiaa (Business Academy) Karelia ammattikorkeakoululle yhdessä tiimimestarikollegan kanssa ja valmentanut opiskelijatiimejä. Nyt hän tuo kokemuksensa ja oppinsa tiimivalmentajien valmentamiseen.

Tatu Tuohimetsä, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Tatu on ollut mukana valmentajana monenlaisissa valmennuksissa yritys- ja oppilaitosmaailmassa, joten kokemusta ja näkemystä löytyy erilaisista oppimisprosesseista. Hänellä on kyky haastaa ajattelua ja kysyä oivallisia kysymyksiä.

Lisätietoja
Valmennuksesta: Marko Paasonen, +358 40 352 2074 marko.paasonen@tiimiakatemia.com

Ilmoittautuminen
Viimeinen ilmoittautumispäivä 28.2.2022. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu sivun lomakkeen kautta.

KEVÄT 2022, TIIMIMESTARI 133, OPPISOPIMUS, ITÄ-KAAKKOIS-SUOMI

Tämä on tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon johtava oppisopimuksella toteutettava valmennusryhmä.

Tavoitteena omassa organisaatiossa prosessien, palveluiden tai tuotteiden kehittäminen tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen näkökulmasta. Kehittäminen voi tähdätä myös uuden luomiseen. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystöitä kehittämistiimin kanssa.

Valmennusohjelma on kohdistettu erityisesti johtajille, päälliköille, esimiehille, tiimivastaaville, opettajille ja kehittäjille.

Oppisopimuksella valmennus on osallistujalle maksuton, maksettavaksi jäävät lähijaksojen majoitus-ja täysihoitokulut noin 250 – 350 €/lähijakso sekä matkat.

Toteutus yhteistyössä Saimaan ammattiopisto Sampon kanssa. Lue lisää oppisopimuksesta. Oppisopimus on työpaikalla ja omien työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista. Edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä.

Aikataulu
Orientaatio 17.3.2022
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 30.3. – 1.4.2022
Johtaminen ja johtavat ajatukset 18. – 20.5.2022
Asiakkaat 14. – 16.9.2022
Innovointi ja tiedon johtaminen 30.11. – 2.12.2022
Brändi ja tarjooma 25. – 27.1.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 29. – 31.3.2023

Valmentajat
Tatu Tuohimetsä, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Hän on ollut mukana monenlaisissa valmennusprosesseissa niin yritys- kuin oppilaitosmaailmassa. Tatulla on kyky haastaa ja energisoida prosesseja ja ihmisiä.

Päivi Ovaska, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Päivi on tehnyt todella pitkän linjan kehitystyötä tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen parissa omassa organisaatiossaan. Nyt tämän kokemuksen ja tieto-taidon hän tuo mukanaan Tiimimestari-valmennukseen.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Sampon omaan järjestelmään tästä viimeistään 17.2.2022 mennessä. Hyväksynnän tutkinnon suorittajaksi tekee Saimaan ammattiopisto Sampo.

KEVÄT 2022, TIIMIMESTARI 136, OPPISOPIMUS, VALTAKUNNALLINEN

Tämä on tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon johtava oppisopimuksella toteutettava valmennusryhmä.

Tiimimestari-ryhmä nro 136 toteutetaan yhteistyössä Sasky koulutuskuntayhtymän ja Tampereen Seudun ammattiopiston kanssa. Tämän ryhmän koulutusohjelma tähtää tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittamiseen ja omien tiimivalmentajataitojen kehittämiseen.

Oppisopimuskoulutus on työpaikalla ja omien työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista. Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa kehittää omaa tuotekehitysosaamistaan. Koulutus on opiskelijalle maksuton, maksettavaksi voi jäädä lähijaksojen matkakulut sekä majoitus- ja ruokailukustannukset (n. 250 – 350 €/per lähijakso). Katso lisää sasky.fi > opiskelijalle > oppisopimus.

Valmennusohjelmassa pääset perehtymään kehittämiseen erityisesti tiimityöskentelyn näkökulmasta. Opit ottamaan vastuuta omasta oppimisesta ja kehittymisestä palveluiden ja tuotteiden muotoilijana sekä innostamaan oman organisaatiosi mukaan yhteiseen tekemiseen.

Valmennusohjelma on kohdistettu erityisesti johtajille, päälliköille, esimiehille, tiimivastaaville, opettajille ja kehittäjille. Tavoitteena omassa organisaatiossa prosessien, palveluiden tai tuotteiden kehittäminen. Kehittäminen voi tähdätä myös uuden luomiseen. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystöitä kehittämistiimin kanssa.

Valmennus toteutetaan lähivalmennuksena, tai verkossa/hybridinä.

Aikataulu
Orientaatio 15.2.2022
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 16.3. – 18.3.2022
Johtaminen ja johtavat ajatukset 4. – 6.5.2022
Asiakkaat 14. – 16.9.2022
Innovointi ja tiedon johtaminen 23.11. – 25.11.2022
Brändi ja tarjooma 15. – 17.2.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 10. – 12.5.2023

Valmentajat
Heikki Toivanen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Heikillä on kymmenien vuosien kokemus johtamisesta ja tiimivalmentamisesta eri ympäristöissä. Aiheesta on syntynyt myös kirja: Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja joka kuvaa Heikin johtamisfilosofiaa

Marko Karvonen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Marko on tehnyt monta vuotta kehitystyötä tiimioppimista ja tiimivalmentamista hyödyntävien oppimisympäristöjen rakentajana toisen asteen ammatillisessa koulutuksesssa. Hänellä on siis runsaasti käytännön kokemusta, kuinka hyödyntää tiimioppimista opetuksessa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Saskyn omaan järjestelmään tästä viimeistään 12.1.2022 mennessä. Hyväksynnän tutkinnon suorittajaksi tekee Sasky.

SYKSY 2022, TIIMIMESTARI 137, OPPISOPIMUS, ITÄ-KAAKKOIS-SUOMI

Tämä on tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon johtava oppisopimuksella toteutettava valmennusryhmä.

Tavoitteena omassa organisaatiossa prosessien, palveluiden tai tuotteiden kehittäminen tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen näkökulmasta. Kehittäminen voi tähdätä myös uuden luomiseen. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystöitä kehittämistiimin kanssa.

Valmennusohjelma on kohdistettu erityisesti johtajille, päälliköille, esimiehille, tiimivastaaville, opettajille ja kehittäjille.

Oppisopimuksella valmennus on osallistujalle maksuton, maksettavaksi jäävät lähijaksojen majoitus-ja täysihoitokulut noin 250 – 350 €/lähijakso sekä matkat.

Toteutus yhteistyössä Saimaan ammattiopisto Sampon kanssa. Lue lisää oppisopimuksesta. Oppisopimus on työpaikalla ja omien työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista. Edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä.

Aikataulu
Orientaatio 9.9.2022
Oppiminen ja tiimivalmentaminen 5.-7.10.2022
Johtaminen ja johtavat ajatukset 14.-16.12.2022
Asiakkaat 15.-17.3.2023
Innovointi ja tiedon johtaminen 17.-19.5.2023
Brändi ja tarjooma 6.-8.9.2023
Tiimivalmentajan karaktäärin luominen 1.-3.11.2023

Valmentajat
Jarno Räsänen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Jarnolla on monen vuoden kokemus Tiimimestari -ryhmien valmentamisesta. Hän on toiminut myös ammattiopiston opettajana sekä tällä hetkellä yrittäjänä, joten näkökulmaa ja kokemusta löytyy tiimivalmentajuudesta ja tiimioppimisesta eri ympäristöissä.

Leena Karjalainen, sertifioitu Tiimiakatemia Senior Team Coach. Leena on tehnyt pitkän linjan kehitystyötä tiimioppimisen ja tiimivalmentamisen parissa eri organisaatioissa. Nyt tämän kokemuksen ja tieto-taidon hän tuo mukanaan Tiimimestari-valmennukseen.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Sampon omaan järjestelmään tästä viimeistään 30.9.2022 mennessä. Hyväksynnän tutkinnon suorittajaksi tekee Saimaan ammattiopisto Sampo.


Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella:
(Huomioi, että oppisopimusryhmissä ilmoittautuminen erikseen, linkki löytyy ko.ryhmän kuvaustekstistä)