Opettajat

Tämän päivän opetusta toteutetaan hyödyntäen opettaja- ja oppijatiimejä

Opettajuus on murroksessa – yksin ei enää pärjätä vaan tarvitaan kokonaisvaltaista tiimiajattelua, joka ulottuu oppijoiden muodostamista tiimeistä työyhteisön tiimeihin. Se saa aikaan yhteisöllisyyttä joka tukee hyvinvointia sekä mahdollistaa yhdessä tapahtuvan oppimisen.

Tiimejä voi hyödyntää opetuksessa – oppijat toimivat ja oppivat tiimeissä. Se on oppijalähtöinen, yhteisöllinen, osallistava sekä laaja-alaisesti osaamista vahvistava keino toteuttaa opetusta. Silloin puhutaan tiimioppimisesta. Se perustuu dialogitaitojen harjoitteluun sekä osaamisen kehittymiseen yhdessä tekemisen ja oivaltamisen kautta.

Katso webinaaritallenteelta kolmen valmentajana toimivan opettajan ajatuksia ja käytännön kokemuksia arjesta peruskoulussa, ammattiopistossa ja lukiossa:

Osaaminen vahvistuu tiimeissä ja yhteistyöllä

Kun oppijat toimivat tiimeissä, opettaminen muuttuu tiimivalmentamiseksi. Se on tiimien ja yksilöiden oppimisen tukemista ohjaamisen ja valmentamisen keinoin.

Valmentavan opettajuuden taito on tämän päivän opetustyössä oleellinen. Se mahdollistaa aidon oppijalähtöisyyden ja antaa uudenlaisen näkökulman omaan tekemiseen. Ei enää suorituskeskeistä tiedon välittämistä, vaan oppijoiden aktiivisen oppimisen tukemista.

Tiimioppiminen ja valmentava opettajuus mahdollistavat sen, että oppijat itse osallistuvat ja muotoilevat oppimistaan, yhdessä tiimin kanssa. Tiimi tarjoaa vertaistukea ja hyvinvointia vahvistavaa yhteisöllisyyttä.

Tiimi vahvistaa laaja-alaista oppimista. Tiimeissä toimiessaan oppijat harjoittelevat jatkuvasti erilaisia vuorovaikutus- ja työskentelytaitoja. Eikä kyse ole ryhmätöistä vaikka se saattaa mieleen tulla. Se, mikä ero on ryhmätöillä ja tiimioppimisella, selviää maksuttomalla verkkokurssillamme.

Tiimi- ja yhdessä tekeminen ei koske vain oppijoita – opettajatiimit ja yhteisopettajuus ovat arkea monessa yhteisössä. Tiimioppimisen ja valmentavan opettajuuden käytänteet antavat uusia näkökulmia myös yhteisön tiimeihin ja ne toimivat paremmin jokaisen oman työn tukena sekä yhteiskehittämisen paikkoina.

Osaaminen vahvistuu tiimeissä ja yhteistyöllä

Mistä voit aloittaa?

Ilmoittaudu maksuttomalle verkkokurssillemme, jonka avulla pääset perehtymään lisää siihen, mitä tiimioppiminen on ja mitä on valmentavan opettamisen taito. Kurssin koostuu lyhyistä sisältökokonaisuuksista, joihin voit perehtyä täysin oman aikataulusi mukaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu
Blogi

Lue aiheesta lisää blogista

Heikki Toivanen: Oppimissopimus – oman elämän suunnitelma
Heikki Toivanen: Oppimissopimus – oman elämän suunnitelma

Jyväskylän Tiimiakatemialla törmäsin oppimissopimukseen, joka piti ihan itse tehdä. Se…

Pekka Kosonen: Kohti oppimisen vallankumousta
Pekka Kosonen: Kohti oppimisen vallankumousta

Aloitimme syksyllä 2015 Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen koulutuksessa…

Klassikot: 25 tärkeintä Tiimiakatemian syntyyn vaikuttanutta kirjaa
Klassikot: 25 tärkeintä Tiimiakatemian syntyyn vaikuttanutta kirjaa

On hyvä muistaa, että Tiimiakatemia-pedagogia seisoo vahvan teoriapohjan päällä. Johannes…

Päivi Korhonen: Tiimiyrityksessä jokainen on erityinen ja arvokas
Päivi Korhonen: Tiimiyrityksessä jokainen on erityinen ja arvokas

Haluan nostaa juuri Sinun tarkasteltavaksi ja pohdittavaksi muutamia asioita (muitakin…

Ota yhteyttä

ja jutellaan lisää

Jos olet jo ollut tai olet parhaillaan mukana valmennuksissamme, voit osallistua