Lomamatkani Ruotsiin

Heinäkuussa 2005 olin kahden kaverini kanssa lomamatkalla Ruotsissa. Tarkoituksena oli kiipeillä ja meloa Luleån alueella. Paikat olivat hienoja, miehet vahvoja ja vain ruotsalainen olut mietoa. Jostain syystä lännempänä lomaelo tuntui paremmalta. Kuolemanpelkokin kävi tunneskaalalla eräässä koskessa. Olin vain onnellinen päästessäni vedestä pois. Se kokemus ja tunnemyllerrys rantakalliolla ei unohdu koskaan ja opetti kunnioittamaan ISOA vettä. Matkalla tapahtui myös muita elämääni muuttavia asioita.

Kauniin aurinkoisena päivänä olimme Niemiselin kylän kiipeilykalliolla. Puhelimeeni piippasi tekstiviesti: ”Teidät on hyväksytty Jyväskylän Ammattikorkeakouluun, liiketalouden koulutusohjelmaan, Tiimiakatemiaan”. Sinne olin päätynyt hakemaan Poliisikoulun pääsykokeiden kautta. Siellä tuntematon lounaskaveri oli sanonut minulle: ”Aion hakea myös Tiimiakatemiaan. Se on kuulemma hauska paikka.”

Iltanuotiolla Storforsenin hiidenkirnujen ja punaviinin pyörteissä tein päätöksen. Valitsin vaihtoehdon ”jotain muuta” virkamiesuran jatkamisen sijaan. Jatko rajavartijasta poliisiksi olisi ollut liian looginen ja minun herkälle luonteelleni väärä suunta, tai ainakin tuntui pelottavalta. Tunsin hauskuuden ja Tiimiakatemian pääsykokeiden perusteella syntyneen mielikuvan kutsun. Halusin suojella herkkää sieluani poliisityön todellisuudelta. 

Tein päätöksen sydämeni perusteella, vaikka Tatu ja Patu*) sanovatkin, ettei sisäelimellä voi nähdä mitään. En voi tietää millaista elämäni olisi, jos päätökseni olisi vienyt muualle kuin Tiimiakatemiaan. 

Tuota iltanuotiopäätöstäni en ole koskaan katunut. Sen avulla minusta on tullut Aktiivipoika. En enää vahdi rajojen rikkomattomuutta vaan tehtäväni on saada ihmiset rikkomaan rajoja. Olen kiitollinen saadessani tehdä sitä Tiimiakamia Globalin tiimissä. Olen päätynyt sinne, mitä en tiennyt olevan olemassakaan. Vahvasti matkalle siksi mikä jo olen.

”Aina kannattaa lähteä”, sanoo kiipeilykaverini. Lomamatka Ruotsiin oli elämäni lomamatka.

Minne sinä ajattelit tänä kesänä lähteä? Mitä kokea? Mitä päättää?

Keltaisen sävyistä kesää kaikille teille. Ollaan ihmisiä ja jatketaan yhdessä oppimista ikuisesti.

Aktiivipoika Tatu Tuohimetsä, Senior Team coach

*) Aino Havukaisen ja Sami Toivosen lastenkirjasarjan päähenkilöt.

Jaa:

Tutustu valmennuksiimme ja ilmoittaudu mukaan

Tiimivalmentaminen tutuksi: ilmoittaudu maksuttomalle verkkokurssille!

Lue seuraava artikkeli